RU  UA

​ППО в Криму "втомилася", взяти Авдіївку до 7 листопада не вийде: що відбувається на фронті

Ураження суднобудівному заводу в Керчі призвело до значного послаблення військового потенціалу росіян, зокрема ППО. На Авдіївському напрямку сподівання ворога закріпитися марні. На Херсонському напрямку ЗСУ планує розширити плацдарм.

Про ситуацію на фронті 6 листопала в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Місто стало пеклом на Землі: окупанти готуються до нової хвилі штурму Авдіївки

На його переконання, зрушити процес на фронті може допомога партнерів. І саме в статті головномандувача Валерія Залужного йдеться про те, яка саме допомога потрібна, і вона цілком посильна для наших партнерів. Під час чергового "Рамштайну", на думку експерта, можна вирішити питання про передачу Україні додаткових РЕБ, контрбатарейних радарів і додаткової артилерії.

Ураження суднобудівного заводу в Керчі та знищення ще одного носія з 8 пусковими установками для "Калібрів" суттєво послаблює росіян.

"І ситуація складається так, що якщо вони не приберуть флот з Криму, він буде знищений", - зазначив Жданов.

Щодо ситуації навколо Авдіївки, то росіяни не контролюють терикон і не можуть закріпитися на підступах до коксохімічного заводу. Отож плани окупантів отримати перевагу до символічної для них дати, 7 листопада, не справдяться.

За словами експерта, ЗСУ потрібні високоточні ракети до 300 км в фугасному виконанні для знищення складів ворога.

"Коли фронт застигає, починається війна логістик. Тому кожен знищений склад є дуже корисним. Декілька сотень ракет можуть змінити ситуацію на фронті", - зазначив він.

Олег Жданов вважає, що на Херсонському напрямку є тактичний успіх.

"Все буде залежати від успіху ЗСУ. Якщо вдасться розширити плацдарм до 20 км, це відсуне більшість російської артилерії. І тоді можна буде навести переправу і переправляти важку техніку", - підкреслив експерт.

Раніше ми розповідали про те, що станом на листопад Росія змогла накопичити близько 870 ракет оперативно-стратегічного призначення, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти змінили тактику мінування: військовий розповів про нові перешкоди для ЗСУ

Росіяни атакували на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили всі ворожі атаки: ранкове зведення Генштабу

У пеклі поповнення: Генштаб оприлюднив нову статистику втрат РФ у війні