RU  UA

Ракети в Росії не закінчаться ніколи: експерт розповів, як Україні протистояти атакам РФ

Весь травень майже щодня Росія тероризувала Україну атакуючи її ракетами й не варто думати, що вони колись закінчаться, адже щомісяця вона здатна виробляти десятки цієї зброї – натомість, Україні варто зосередитися на посиленні ППО та протидії атакам країни-агресора.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з ракетного озброєння Олександр Кочетков.

За його словами, ніхто не знає реальної кількості ракет в Росії, оскільки їх значна частина, близько 70% - це розконсервовані, модернізовані ракети. Ба більше – РФ щомісяця виробляє близько 50-70 достатньо сучасних ракет, таких як Х-101, Х-555.

Читайте також: Росія здатна оновлювати запас ракет, але є одне "але": аналітик вказав на важливий момент

"Х-101 може пролетіти 5500 кілометрів, нести 450 кілограмів вибухівки, і це дуже руйнівна зброя. Тобто нам треба не рахувати, скільки в них залишилося – вони не закінчаться ніколи. Треба рахувати наші можливості щодо збиття цих ракет, щодо протидії цим ракетам. І тут є певний прогрес, тут є певна перспектива", - наголосив експерт.

Кочетков також додав, що аби закрити небо над Україною необхідно створювати те озброєння, що відповідає сучасним вимогам безпосередньо на території України, аби була можливість зробити та поставити необхідну кількість сучасних комплектів.

"Президент Зеленський казав, що потрібно 50 Patriot. Та де ж їх взяти? Їх же просто нема вільних 50 Patriot, щоб передати та навіть продати Україні. Самим треба виробляти", - резюмував спеціаліст з ракетного озброєння.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони Росії заявило, що "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинжал" нібито було знищено ЗРК Patriot у Києві.

Вас може зацікавити:

У Путіна більше немає вундерваффе: як росіяни хотіли знищити Patriot, а розвіяли міф про "Кинджали"

Немає ніякої "гіперзвукової" ракети: експерт назвав слабкі сторони "Кинджала"

Виробництво зброї в Росії: існує лише один варіант, як це зупинити