RU  UA

В окупантів завдання не змінилися: військовий експерт розповів про ситуацію на фронті

Наш ворог ставить собі завдання знищити українську державність. Цієї мети вони не досягли і вже не досягнуть, тому їм потрібно виходити на початкові завдання, а це – "ЛНР" та "ДНР"

Про це Апостроф TV розповів військовий експерт полковник Петро Черник.

Читайте також: ЗСУ продовжують бити ворога, за добу 57 зіткнень: зведення Генштабу

Він розповів про актуальну ситуацію на найгарячіших напрямках.

Бахмут

Стратегічна задача не змінилася і не зміниться найближчим часом. Оперативне оточення Бахмута, чи це дуже великий крок, справді, вперед, особливо в частині знищення того контингенту, а ще краще в полон кількох тисяч росіян.

Авдіївка

Наш одвічний ворог ставить собі за завдання знищити українську державність. Цієї цілі вони не осягнули і вже не осягнуть, а отже їм треба виходити на початкові завдання, а це – "ЛНР" та "ДНР". Визнали їх незалежними державами, це і стало casus belli, приєднали до себе, і тепер в них головне завдання – таки виходити на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини. Чи вдасться? Побачимо. За місяць вони просунулися буквально на кілька сотень метрів. Але нагадаю, Бахмут вони взяли завдяки велетенським піхотним валам. "Вагнерівці" самі зазначили, що убитими втратили у Бахмуті поза 22 тисячі. Скільки треба буде, стільки і покладуть. Бій (за Авдіївку) буде лютим.

Авдіївський коксохімзавод

Стратегічний об’єкт, тому що він має велетенську кількість того, що називається бетоновані споруди. Вони зручні для оборони. Є шанс для нас там триматися якнайдовше. А як буде в реальності – набираємося терплячості і зичимо міцності і твердості нашим титанам.

Запорізький напрямок

Стратегічна рутина – так там все відбувається. Уповільнення руху вперед є, але я б не сказав, що зупинилося все, бо бої тривають важки, з двох боків насипається величезна кількість артилерії, застосовується маневрений вогонь. Плацдарм для нас дуже стратегічний: якщо зуміємо нарешті добити цю лінію Суровікіна, а ми зараз посередині, якщо проб’ємо цю лінію, далі буде трошки легше, бо аж до Перекопського перешийку, за винятком укріплених міст таких, як Токмак і Мелітополь, поки що не видно великих споруд. Стратегічне завдання не змінилося – доторкнутися до північного Приазов’я, перерубати сухопутний коридор до Криму.

Нагадаємо, минулої доби було знищено 880 окупантів, 4 танки, 5 ББМ, 14 артсистем і 20 безпілотників ворога.

  • Вас також може зацікавити:

Втратою - в 2-3 рази більше "норми": скільки зараз окупантів в Україні і яка у них тактика

Детонувало до ранку, а загиблих дістають досі: у СЗГ розповіли про результати бавовни у Бердянську та Луганську

Нарешті визнали втрати? У Росії замовили 230 тисяч посвідчень для сімей загиблих