RU  UA

Втрати - у 2-3 рази більше "норми": скільки зараз окупантів в Україні і яка у них тактика

На окупованих територіях росіяни зосередили близько 400 тис. осіб особового складу, проте враховуючи протяжність фронту від Керчі до Валуєк, а також ширину лінії фронту в 100 км, то таку щільність не можна назвати "великою".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

За його словами, росіяни намагаються атакувати, але максимум, що вони можуть охопити за раз - ділянку шириною не більше 10 км, якою йдуть 3-4 батальйони. "Про те, щоб наступати полицями, дивізіями і тим більше корпусами, і мови немає", - зазначив Роман Світан.

Читайте: Путіну потрібна Авдіївка, щоб показувати її як велику перемогу - український військовий

З цієї причини, а також доступності території РФ через окуповані райони Луганської та Донецької областей, ворог розпочав окремі наступальні операції на сході.

"Якщо тиждень тому було близько 30 штурмів на добу, то тепер близько 100. Особливо помітна активність у напрямку Авдіївки. Саме через таку активність ми бачимо, згідно з даними нашого Генштабу, зростання втрат окупантів. Людей вони втрачають приблизно вдвічі більше, а бронетехніки - практично втричі більше за "норму", - розповів військовий експерт.

Читайте: Майже тисяча окупантів відправилась в пекло: свіжа статистика втрат армії РФ в Україні

Він зауважив, що ЗСУ знищують не лише "легку броню", а й танки з бойовими броньованими машинами, які під час атаки близько підходять до наших позицій.

"Такими точковими атаками, але по широкому фронту росіяни намагаються витягнути наші резерви на луганський напрямок. Це якщо загалом по фронту. Якщо говорити про Авдіївку, то там у росіяни суто локальне завдання, яке вони не можуть вирішити вже 10-й рік" - відсунути лінію фронту далі від самого Донецька", - наголосив офіцер запасу.

Він наголосив, що стратегічного задуму тут у окупантів немає, просто Авдіївка є постійною кісткою в горлі ЗС РФ, оскільки у ЗСУ за 9 років оборони підготовлені надійні укріплення та "пристрелено" буквально кожен кущ.

Тому росіяни, за словами Романа Світана, намагаються атакувати хвилями в цьому районі, але постійно відкочуються назад або в "сіру зону", де їх також "дістають".

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються "видавити" Сили оборони України не лише у районі Авдіївки, а й у районах інших населених пунктів на Донбасі.

Вас може зацікавити:

Час звільнення все ближче: в ЗСУ показали відео удару по важливому об'єкту на Херсонщині

Російська ДРГ намагалась зайти в Сумську область: Наєв розповів про знищення диверсантів

ЗСУ мають нові успіхи на Запоріжжі та під Бахмутом: карти боїв