RU  UA

Не без впливу з Москви: чому Німеччина "гальмує" з передачею ракет Taurus Україні

Уряд ФРН відмовляється постачати ракети Taurus Україні з політичних мотивів та, ймовірно, через страх перед погрозами Кремля.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний аналітик, експерт із ракетних озброєнь Олександр Кочетков.

Читайте також: Німеччина може передати Україні далекобійні ракети Taurus: у чому їхня особливість

"Позиція уряду Німеччини, що не будемо поки що передавати ракети Taurus, тому що це нібито ніяк не вплине на хід бойових дій - це просто політична заява, яка покликана прикрити нерішучість Берліна. Адже ми знаємо, що ATACMS, які нам дали, б'ють на 160 км, а Taurus б'ють на 500 км, що може вплинути на ситуацію на полі бою”, - сказав Кочетков.

За словами експерта, причини є політичними, тому уряд Німеччини тягне до останнього і хоче передати таку зброю останньою серед країн НАТО.

"Є і страх перед Москвою, яка постійно транслює установку "якщо що, то можемо і повторити", а є і суто технічні причини. Бойова авіація, яка у нас зараз є в розпорядженні, не здатна нести ракети Taurus, там потрібно модифікувати підвісні механізми та механізми пуску. А от F-16 і тим більше шведські бойові літаки Gripen ідеально підходять для таких ракет, але основна причина, звісно, є політичною", - зазначив Кочетков.

За його словами, уряд ФРН все одно прислухається до тих громадських кіл усередині країни, які висловлюються проти підтримки України та лояльно сприймають Москву.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко поговорив про передачу ракет Taurus з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Вас також може зацікавити:

Можна бити по Росії? У Бундестазі зробили несподівану заяву про ракети Taurus для України

Не тільки ATACMS: Німеччина може передати Україні ракети Taurus

Україна отримала від Німеччини ще дві системи IRIS-T SLS: чим вони відрізняються від NASAMS