RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Сили оборони просунулися на лівому березі Дніпра: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ зберегли свої позиції на лівому березі Херсонської області та розширили контроль над своїми позиціями на північ від Підстепного (17 км на схід від Херсона). Окрім цього, Сили оборони вели контрнаступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Місто стало пеклом на Землі: окупанти готуються до нової хвилі штурму Авдіївки

Російські військові блогери стверджували, що станом на 6 листопада українські війська зберегли свої позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили все ще утримують позиції в одній частині Кринок (30 км на схід від Херсона та приблизно 2 км вглиб країни від берегової лінії річки Дніпро), незважаючи на спроби Росії відтіснити українські сили зі східного берега річки Дніпро.

Інший пов’язаний з Кремлем військовий блогер заявив, що українські війська відбили російську атаку поблизу Кринок і що підрозділи російського 177-го полку морської піхоти (Каспійська флотилія) обстрілюють українські позиції на західному (правому) березі Херсонської області.

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

Відомий російський військовий блогер стверджував, що українські сили здійснили контратаку поблизу Красногорівки (6 км на північний захід від Авдіївки) між 3 та 5 листопада, змусивши російські війська відступити від частини залізничної колії в цьому районі.

Російське збройне формування "Русский Легион" (БАРС-13) стверджувало, що українські сили успішно тиснуть на російські війська біля Степового та ресторану "Царська охота" на південь від Авдіївки.

Раніше ми розповідали про те, що станом на листопад Росія змогла накопичити близько 870 ракет оперативно-стратегічного призначення, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти змінили тактику мінування: військовий розповів про нові перешкоди для ЗСУ

Росіяни атакували на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили всі ворожі атаки: ранкове зведення Генштабу

У пеклі поповнення: Генштаб оприлюднив нову статистику втрат РФ у війні