RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Поліцейські зафільмували голову освітнього комітету Бабака у стані наркотичного сп'яніння - Ігор Мосійчук

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук опублікував відео з нагрудних камер поліцейських, які затримували та доставляли до психоневрологічного диспансеру нардепа від "Слуги народу", голову Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака.

"Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій - Сергій Бабак "Слуга Народу" був зупинений на блокпосту в неадекватному стані і доставлений в психоневрологічний диспансер. Подія зафіксована співробітниками патрульної служби Нацполіції на нагрудні камери. Народний обранець в приймальні медичного закладу, прив'язаний до медичних нош і явно перебуває під впливом наркотичних речовин та навряд чи взагалі усвідомлює свої дії", - написав Мосійчук.

Сам Бабак не прокоментував вказане відео. Українці в коментарях до кадрів поліції називають поведінку народного обранця ганебною, та вимагають відставки Бабака з посади голови освітнього комітету та складання депутатського мандату.

Сергій Бабак став народним депутатом від "Слуги народу" у 2019 році. З того часу він очолює освітній комітет ВР та мало не став міністром освіти і науки України. За його словами від пропозиції президента Володимира Зеленського очолити освітнє відомство йому довелося відмовлятися неодноразово, бо нібито він мав спочатку формувати "фундамент освітнього законодавства" як парламентар.

У липні Сергій Бабак відмовився від свого наукового докторського ступеня через звинувачення у плагіаті. Такий крок він зробив синхронно з чинним міністром освіти України Оксеном Лісовим, якого підтримав під час призначення на посаду. Лісовий, своєю чергою, відмовився тоді від кандидатського наукового ступеня, і теж через звинувачення у плагіаті.