RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Українські бійці знищили новітній російський ЗРК: фото, характеристики та особливості зброї

ЗСУ знищили новітній російський ЗРК С-300В4. Загалом підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1241 вогневе завдання.

Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Читайте також: В Скадовську "прилетіло" в базу окупантів: фото

За його словами, на таврійському напрямку ворог завдав 23 авіаудари, провів 44 бойових зіткнення та здійснив 888 артобстріли. Загальні втрати ворога склали 542 особи.

В той же час ЗСУ знищили 46 одиниць військової техніки. Зокрема, 2 танки, 3 ББМ, 7 артсистем, 1 ПТРК, 3 засоби ППО, зокрема — ЗРК С-300В4, 26 БпЛА, 3 автомобілі, одиницю спецтехніки, склад з боєприпасами та 1 інший важливий об’єкт.

На даний момент комплекс ЗРК С-300В4 є найновішим представником сімейства військової ППО, а від попередників відрізняється тим, що здатний застосовувати нові типи ракет. Завдяки цьому С-300В4 вміє вражати аеродинамічні та балістичні цілі, які у 4 рази перевищують швидкість звуку, на дальностях до 400 км та висотах до 30-35 км.

Найчастіше такий комплекс використовується для захисту військ на марші, а також у районі розгортання та на полі бою. Висока мобільність дозволяє відпрацьовувати завдання у заданих точках та оперативно залишати їх, минаючи артилерію супротивника. У середньому розгортання ЗРК займає лише кілька хвилин.

Під час бойового чергування ракети встановлені вертикально. Це дає можливість С-300В4 атакувати ціль, не розгортаючи встановлення. Система в автономному режимі визначає мету, атакує її та коригує політ зенітної ракети, а потім самостійно оцінює результати пострілу. Більше того, ЗРК здатний одночасно вражати до 10 цілей та знищувати до 4 об'єктів.

Раніше Зеленський озвучив, скільки українських військових загинуло на війні.

  • Вас може зацікавити:

У Кобзона аншлаг: озвучено великі втрати армії РФ за добу

ЗСУ знищили нові важливі цілі окупантів: яка зараз ситуація на передовій

Ворог штурмує вдень і вночі, але без результату: яка ситуація на Бахмутському напрямку