RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Дуже пощастило": блогерка прокоментувала затримку розгляду НАЗК конфлікту інтересів у Костіна

Національне агентство з запобігання корупції та інші антикорупційні органи не зацікавлені забезпечувати персональну відповідальність окремих топ-посадовців.

Про це у Facebook написала блогерка, колишня прессекретарка прокуратури Києва Олена Яхно, коментуючи протокол НАЗК щодо очільника Офісу генпрокурора Андрія Костіна.

У 2021 НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів Андрія Костіна, який, будучи народним депутатом, працевлаштував доньку і дружину помічницями колег-нардепів. Протокол досі не дійшов до судового розгляду.

"Людині (Костіну) дуже пощастило. Щодо його персони не було жодних очікувань (якийсь ноунейм з нізвідки), і відповідно нуль розчарування", — написала Олена Яхно.

Також Костін мав проблеми з декларуванням, він "оптимізував" оподаткування під час продажу нерухомості та блокував судову реформу.

"Нещодавно генпрокурор їздив у відрядження до Франції, мабуть, і до доньки в Монако заїхав. Це ж поруч! Так, Костін тепер досить часто їздить. Постійно зустрічається з міжнародними партнерами, розповідає про правову державу, рівність усіх перед законом, неминучу відповідальність для злочинців та інше бла-бла-бла. А про його особисту відповідальність ніхто і не питає", — написала блогерка.

У 2021 році Андрій Костін брав участь у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій не рекомендували його кандидатуру до призначення через сумнівну репутацію.

Попри це 28 липня 2022 президент Володимир Зеленський призначив Андрія Костіна головою Офісу генпрокурора.

У серпні 2023 дочка Костіна Анастасія опублікувала селфі з підписом"з**бала эта Шотландия, Финляндия, хочу домой в Монако".