RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

СБУ оголосило підозру агенту кремля "Буратіно" - на черзі може бути "Казбек"

Народному депутату України Олександру Дубінському було оголошено підозру у державній зраді, стверджується, що він здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь росії.

За матеріалами СБУ, Дубінський мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру).

Також повідомляється, що організація займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитувала її на міжнародній арені. Правоохоронці, посилаючись на дані слідства, кажуть, що фінансування цієї мережі сягало понад $10 млн. СБУ стверджує, що Дубінський поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України. Один із прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Для поширення російської пропаганди депутат брав участь у "відповідних пресконференціях". У 2019 Дубінський проводив таку конференцію разом з екснардепом Олександром Деркачем, якого позбавили громадянства України й оголосили йому підозру у держзраді. СБУ пише, що Деркач також входив до складу агентурної мережі. За даними слідства, її створив заступник начальника російського ГРУ Володимир Алєксєєв, а допомагав йому в цьому його заступник Олексій Савін.

Участь у цій мережі приймав і Андрій Портнов. Відповідний висновок можна зробити, якщо проаналізувати зустрічі, спілкування і підтримку Дубінського зі сторони Портнова.

А також взяти до уваги той факт, що саме Портнов, судячи з публікації Дубінського, "працював" по Деркачу.

Крім звертає на себе увагу і публікація у телеграм каналі Портнова на захист Дубінського.

Ймовірний безпосередній зв'язок Портова з Деркачем, про що "Апостроф"зазначав у матеріалі.

Таким чином, є достатньо підстав вважати, що Портнов, відомий під позивним "Казбек", може бути у складі цього угрупування, однак в якій ролі - може з'ясувати слідство у майбутньому.