RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Аномальне потепління в Україні посилиться: кліматолог дала прогноз погоди на зиму

Зима 2023−2024 років в Україні може бути знову рекордно теплою. Всі три зимних місяці перевищуватимуть кліматичну норму останніх 30 років на 2-3 градуси.

Про це повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух у коментарі NV.

Читайте також: Аномальний грудень: яка погода очікується в Україні наприкінці року

"За останніми розрахунками чисельних моделей погоди провідних прогностичних центрів світу очікується, що зима 2023-2024 років в Україні може бути теплою, а середня температура повітря за зиму на 2-3 градуси перевищуватиме кліматичну норму 1991-2020 років", - зазначила вона.

Кліматологиня додала, що серпень-вересень цього року були теж аномально теплими.

Так, у грудні може переважати плюсова температура повітря. Він буде на 2-3 градуси теплішим за останні десятиріччя. За прогнозом Балабух, сильних морозів протягом зими не очікується по всій країні, крім Карпат.

У січні та лютому середня температура на 2 градуси перевищуватиме кліматичну норму. У лютому теж переважатиме плюсова температура, але загалом погода очікується мінлива та почастішають опади з сильним вітром. Але буде це дощ або сніг - залежить від температури.

Нагадаємо, дослідження американських науковців показало, що планета зараз знаходиться на ранній стадії надзвичайної кліматичної ситуації. До 2030 року рівень глобального потепління перевищить на 1,5°C, через що людству буде набагато важче адаптуватися до наслідків зміни клімату: сильної спеки, посухи та повеней.

  • Вас може зацікавити:

Захід України засипає першим снігом: вражаючі фото і відео

Перший снігопад буде у листопаді: календар погоди у Києві до кінця осені

Коли в Україні почнеться справжня зима і що чекати від погоди: прогноз на три місяці