RU  UA

​Ситуація на полі бою і не тільки: що стоїть за несподіваними візитами в Київ Остіна і Пісторіуса

Голова Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони ФРН Борис Пісторіус несподівано прибули до Києва, щоб особисто переконатися, наскільки чутки про протистояння між Зеленським та Залужним мають місце.

Таку думку висловив секретар РНБО у 2008-2011 роках Степан Гавриш в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Міністр оборони Німеччини прибув до Києва з неоголошеним візитом: відео

За словами Гавриша, є версія, що між президентом та армійським командуванням пробігла чорна кішка і що в оточенні глави держави є персони, які не виключають початку переговорів із Москвою.

"З огляду на те, що Володимир Зеленський вже не вперше промовляє тему "Майдану-3",... вона його турбує і в нього є побоювання щодо цього", - зазначив Гавриш.

На його думку, страхи щодо "Майдану-3" можуть вказувати на готовність влади діяти силовими методами проти своїх політичних опонентів, що також може бути негативним для України та її перспектив.

Щодо тактиви ведення війни, то, за словами Гавриша, США підтримують наступальні операції України у зимовий період.

"Зараз виходить саме те, що говорив Залужний - маневрена війна з завданням максимальної шкоди противнику. Завдання в тому, щоб не допустити створення на тимчасово окупованих територіях російських логістичних хабів", - резюмував Гавриш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в США прогнозують визволення України через 16 років, якщо не буде суттєвих проривів на фронті.

  • Вас може зацікавити:

Чим візит Ллойда Остіна в Київ важливий для України: прогноз експерта

"У Німеччини власні інтереси": у Шольца видали цинічну відмовку про ракети Taurus для України

Обіцяного мільйона чекати не варто: в ЄС підтвердили, що не виконають зобов'язання