RU  UA

Чим візит Ллойда Остіна в Київ важливий для України: прогноз експерта

Візит Міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна до Києва у момент, коли трампісти блокують допомогу Україні дуже важливий.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів політичний аналітик із США Армен Чібухчян.

Читайте також: Пентагон оголосив допомогу Україні на 100 млн доларів: що увійшло до нового пакету

Він розповів, що голова Білого дому Джо Байден зараз намагається довести американцям важливість України.

"Якщо Путіна не зупинити, в світі настане хаос. Дуже важлива передача додаткової допомоги Україні. Схвалення Конгресом пакету допомоги піде на користь не лише Україні, але й ситуації на Близькому Сході.Американцям важливо переконатися. Що в Україні робляться кроки для боротьби з корупцією. Американці мають знати, куди йдуть їхні гроші.Також він хоче побачити воєнні плани України. Вони хочуть зрозуміти, який результат можна буде досягти при отриманні допомоги. Республіканці хочуть розуміти, якого результату можна буде досягти", - розповів аналітик.

Він також зазначив, що новий спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон є раціональною людиною. Він зумів відвернути шатдаун і є надія, що буде ухвалено рішення про допомогу Україні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в США прогнозують визволення України через 16 років, якщо не буде суттєвих проривів на фронті.

Вас також може зацікавити:

Тимчасові заходи: коли Київ отримає фінансування від США

США надалі підтримають Україну: яку зброю можуть отримати ЗСУ

В Україні буде окрема структура для інтеграції F-16: що кажуть у Міноборони