RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ мають успіх на лівому березі Херсонщини, в Росії істерика: звіт ISW і карти боїв

Українські війська просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області та продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та поблизу Авдіївки.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія запустила "шахеди" по Україні, в одній з областей через уламки спалахнула пожежа: подробиці

У звіті зазначається, що міноборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати істерику навколо українських операцій на лівому березі Херсонської області. За інформацією військових аналітиків, міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив на колегії Міноборони Росії 21 листопада і заявив, що російські війська перешкоджали всім спробам України провести успішні "десантні операції на херсонському напрямку". Шойгу заявив, що російські війська завдають "колосальних" втрат українським силам. Аналітики зазначають, що заява Шойгу, ймовірно, є спробою применшити стурбованість деяких російських військових блогерів щодо нездатності Росії рішуче відбити українські атаки на східному березі Дніпра, але навряд чи заспокоїть нарікання, що збільшуються у російському інформаційному просторі.

Луганська область

За словами ISW, російські війська проводили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але 21 листопада не зробили жодних заявлених чи підтверджених поступів. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували на Куп'янському напрямку поблизу Сіньківки та на схід від Петропавлівки, а також на Лиманському напрямку поблизу Сіверська.

Російський блогер стверджував, що українські війська безуспішно атакували район Серебрянського лісництва, де, за словами іншого російського блогера, продовжуються локальні зіткнення.

Донецька область

Як повідомляє ISW, українські війська продовжували наступальні операції під Бахмутом 21 листопада і не зробили жодних заявлених чи підтверджених досягнень. Український генштаб повідомив, що українські сили продовжували наступальні дії на південь від Бахмуту.

Російські війська продовжили наступальні операції під Бахмутом 21 листопада і, як повідомляється, нещодавно просунулися вперед. Російські ЗМІ заявили, що російські війська просунулися в районі Берхівського водосховища та у Кліщіївці 20 листопада. Український Генштаб 21 листопада повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки й що бойові дії продовжуються біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному сході. Інший російський блогер заявив, що бойові дії продовжуються в районі Новокалинового. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки на схід від Новобахмутівки та поблизу Степового, Авдіївки, Сєвєрного та Первомайського.

Повідомляється, що українські війська проводили наступальні операції поблизу Авдіївки, але 21 листопада не просунулися вперед.

"Південна вісь"

Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська 21 листопада безуспішно атакували у прикордонному районі Донецько-Запорізької області на північний захід від Приютного.

Російські джерела стверджували, що українські війська 21 листопада провели безуспішні наступальні операції у західній частині Запорізької області. Російські блогери стверджували 20 та 21 листопада, що українські війська безуспішно атакували на схід від Роботиного, поблизу Вербового та Новопрокопівки.

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного, Каменського та на північний захід від Вербового. Російські джерела стверджували, що російські війська просунулися у напрямку Новофедорівки та поблизу Роботиного, Новопрокопівки та Вербового.

Раніше ми розповідали про те, що увійде до нового пакету допомоги Україні від Німеччини.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ "запакетували" ще сотні окупантів: оновлені дані Генштабу про втрати РФ

Сили оборони за добу відбили понад 50 ворожих атак: ранкове зведення Генштабу і карти

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився