RU  UA

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Росіяни змушені перекидати на Авдіївський напрямок підрозділи окупаційної армії з інших напрямків, тож можна стверджувати, що широкомасштабний наступ ворога, до якого він довго готувався, провалився.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте: Погода не на боці росіян: чому окупантам не вдасться захопити Авдіївку і яке майбутнє її чекає

За його словами, нові підрозділи передислокуються під Авдіївку, зокрема, з Лиманського спрямування. Ще 5 листопада ворог планував посилити там наступальні дії, однак він був змушений перекинути частину підрозділів на Авдіївський напрямок.

"У окупантів не вистачає сил і засобів однаково наступати по всій лінії фронту, як вони планували - по лінії Куп'янськ-Авдіївка-Вугледар", - зазначив Олександр Мусієнко. Водночас від наступу в районі Авдіївки ворог не відмовляється, і йому потрібні сили для сконцентрованих ударів. "Але ці нові підрозділи, умовно кажучи, 1,5 тисячі особового складу, технікою укомплектовані на 30-40% від необхідного. При цьому живої сили - 100%. Ось і відповідь - чому штурмують піхотою", - пояснив він.

Вогневої підтримки у вигляді бронетехніки агресору не вистачає, але вони мають вогневу підтримку у вигляді авіації. "І це для нас досить неприємна проблема", - наголосив директор Центру військово-правових досліджень. Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що втрати Росії у війні з Україною вп'ятеро більші, ніж втрати української армії.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ знищили нові важливі цілі окупантів: яка зараз ситуація на передовій

У Кобзона аншлаг: озвучено великі втрати армії РФ за добу

Українські бійці знищили новітній російський ЗРК: фото, характеристики та особливості зброї