RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли сніговий Апокаліпсис залишить Україну: прогноз синоптика на тиждень

В Україні цього тижня очікуються контрасти температури повітря, коливання атмосферного тиску та поривчастий вітер практично у всіх областях. У той же час негода покине Україну вже в середу, потішивши потеплінням до +11 тепла.

Про це йдеться у прогнозі Meteoprog.

Читайте також: Сніжна буря дісталася Києва: на вулиці виїхала техніка, частина шкіл на дистанційці, відео

У понеділок, 27 листопадавночі у південних, центральних та північних областях сильні снігопади, хуртовини. Вдень у більшості областей сніг. На дорогах ожеледиця та сніговий накат. У західній частині невеликий сніг упродовж доби. Вітер західний / північно-західний, 15 - 20 м/с, місцями крім західних областей посилення до 25 - 27 м/с. Температура повітря протягом доби +1…-4 °С.

28 листопада вночі у північно-східній частині України, а також у Карпатах очікується невеликий сніг; вдень та ввечері у південних областях та Криму дощ. У південних та західних областях місцями туман. На дорогах країни місцями ожеледиця, сніговий накат. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, вночі на Лівобережжі окремі пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -8...-3 °С, подекуди -14...-9 °С. Вдень повітря прогріється до -5...0 °С, у південній половині та Криму +2...+7 °С.

Під впливом чергового південного циклону 29 листопада в Україні очікується нестійка, волога та вітряна погода. Пройдуть значні опади переважно у вигляді дощу, у західних та північних областях сніг / мокрий сніг. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на західний, 9 – 14 м/с, місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься від -5 °С у західних областях до +11 °С у південних областях і Криму.

У четвер, 30 листопада, у північній частині країни очікується сніг, хуртовина; у Криму помірні опади у вигляді дощу з мокрим снігом. На решті території - без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -8...-3 °С, у Карпатах -15...-10 °С, у Криму, Приазов'ї та на крайньому сході близько 0 °С. Вдень +1...-4 °С.

У західних областях 1 грудня пройде сніг, мокрий сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. На решті території України без опадів. Вітер переважно південної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -8...-3 °С, у північних областях місцями -14...-9 °С, на півдні близько 0 °С. Вдень +2…-3 °С, на півдні, у Криму та на Прикарпатті +3…+8 °С.

У суботу, 2 грудня, через вплив області зниженого тиску з Атлантики та атмосферних фронтів, в Україні пройдуть невеликі, місцями помірні опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Подекуди можливі тумани. Температура повітря вночі +1…+6 °С, вдень +5…+10 °С, на півдні, у Криму та на Прикарпатті місцями +11…+13 °С. На півночі Лівобережжя вночі -8...-3 °С, вдень +1...+6 °С.

У центральних та північних областях у неділю, 3 грудня, пройде дощ із мокрим снігом, на решті території країни - без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0…+5 °С, вдень +2…+7 °С, на півдні, сході та у Криму +8…+13 °С.

Нагадаємо, ми розповідали, що Україну накриють крижані дощі.

Вас може зацікавити:

Чекати на сильні морози чи аномальне тепло? Свіжий прогноз метеорологів на кожен місяць зими

Одеса потерпає від негоди: люди сидять без тепла і світла

Завірюхи, крижаний дощ та штормовий вітер: де чекати погодного Апокаліпсису і коли вщухне негода