RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Це найбільший програш: як українські ракети знищили міф про "непереможний" флот Росії

Російський флот став найсерйознішою поразкою РФ у повномасштабній війні проти України. Зокрема, за майже два роки українські наземні ракети потопили та пошкодили десятки російських військових суден, вразили сам штаб Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляє американське видання The National Interest.

Читайте також: Крейсеру "Москва" не буде сумно: кораблі РФ у Криму пішли на дно

Як зазначається, імідж флоту РФ безповоротно впав після ліквідації флагмана "Москва". Журналісти провели аналогію із принизливою поразкою імператорського флоту Росії у російсько-японській війні. Навесні1905-го у битві під Цусімою він втратив свою Другу та Третю Тихоокеанську ескадри. Після чого Росія скотилась із третьої до шостої за величиною військово-морської країни у світі.

Видання зауважує, що до початку Першої світової війни державу важко було назвати військово-морською, тому подібне може статися після війни в Україні.

Зокрема, зараз російський чорноморський флагман перебуває на дні Чорного моря, а на флагманському авіаносці "Адмірал Кузнєцов" триває модернізація, яка може закінчитися наприкінці наступного року, за умови, що Росія підготує екіпаж для керування. Оскільки довго був виведений з ладу, що нині на службі - дефіцит моряків з досвідом роботи.

Навесні 2023-го також оголосили про списання флагманського атомного корабля Північного флоту РФ - атомного лінійного крейсера "Петро Великий" типу "Кіров". Повідомлялося, що його оновлення надто коштовне. Також "Адмірал Нахімов" виведено з ладу ще з 1999-го.

Журналісти вважають, що навіть якби війна закінчилась завтра, і РФ зберегла позиції, які утримує, разом з Кримом, війна стала б провалом для Москви. Оскільки втрати РФ сягають 300 тисяч солдатів, тисячі танків та різноманітної військової техніки, близько 150 літаків.

"Насправді, навіть якби Росія утримувала здобуту територію, можна було б стверджувати, що російський флот є найбільшим програшем у цій війні", - резюмувало видання.

Нагадаємо, раніше мережа бурхливо відреагувала масою яскравих мемів на нічний удар у вересні крилатими ракетами по анексованому Севастополю.

  • Вас також може зацікавити:

Не пошкоджено, а знищено: фото російського десантного корабля "Мінськ" після удару по Севастополю

Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі

Пошкоджено носій "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю