RU  UA

​Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" в Севастополі

Атака на судоремонтний завод у Севастополі та пошкодження суден підриває боєздатність Чорноморського флоту на 10-15%.

Про це заявив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: "Бавовни" в Криму буде більше: що отримали Сили оборони після взяття "вишок Бойка"

За його словами, цей судоремонтний завод імені Серго Орджонікідзе був базовим для Чорноморського флоту для ремонту, формування обслуговуючих регламентів та виготовлення запчастин, актуальність яких для злагодженості флоту дуже важлива.

"Тож нищення бази заводу і нищення самих суден чи хоча б їх пошкодження, підриває десь на 10-15% боєздатність Чорноморського флоту. А нанесення ударів в перспективі Storm Shadow, Scalp, іншими засобами це вже буде нищити постійно флагмани або бойові кораблі, катери, які запускають по нас "Калібри", - зазначив генерал.

За його словами, хоч Росія приділяє надзвичайну увагу захисту Чорноморського флоту, Кримського мосту, бази дислокації літаків, пускових установок "Онікс", або С-400, це не має ефекту.

Маломуж зазначив, що чорноморський флот РФ і Кримський міст в перспективі будуть основними для нанесення ударів, особливо під час вступу у українських військ в Крим.

Раніше ми розповідали про масовану атаку на Кримський міст.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відправили до пекла ще майже 600 окупантів: оновлені втрати РФ у війні

Кремль готує нову хвилю мобілізації: в ISW розкрили деталі

Росія атакувала Одещину "шахедами": є влучання і постраждалі