RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

ЗСУ атакували на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя та атакували на східному (лівому) березі Херсонської області

Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Луганська область

Російські війська продовжили локальні наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна і досягли підтверджених успіхів. Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили понад чотири російські атаки у районі Сіньківки та Петропавлівки на Куп'янському напрямку та понад 12 російських атак у районі Стельмахівки, Ямполівки, Тернів, Торського та Серебрянського лісництва у напрямку Лимана.

Міністерство оборони Росії заявило, що підрозділи російських військ відбили чотири атаки українських військ на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки 28 листопада.

Донецька область

За словами ISW, українські війська продовжували наземні атаки на південь від Бахмута 28 листопада, але не досягли жодних підтверджених чи заявлених успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські сили продовжували штурмові операції на південь від Бахмуту.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки поблизу Кліщіївки та у напрямку Часового Яру.

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на схід від Новобахмутівки; на північний схід від Бердичів; поблизу Авдіївки, Степового, Опитного, Сєвєрного та Первомайського; і на південь від Тоненького.

Декілька російських військових блогерів стверджували, що російські війська просунулися на 1,5 кілометра на схід від Авдіївського коксохімічного заводу.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що підрозділи російської бригади безуспішно атакували поблизу Досвідченого і що одна з російських бригад безуспішно атакувала біля Водяного та вздовж лінії Піски-Первомайське.

"Південна вісь"

За повідомленнями ISW, українські війська 28 листопада не проводили жодних заявлених чи підтверджених наземних атак у районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Повідомляється, що 28 листопада російські війська атакували та просунулися у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей. Російські джерела стверджували ввечері 27 листопада та 28 листопада, що підрозділи одного російського полку атакували вздовж лінії Приютне-Старомайорське та захопили невказані висоти на північ від Старомайорського.

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя.

Українські війська зберегли позиції та, за повідомленнями, атакували на східному (лівому) березі Херсонської області 28 листопада. Український Генштаб повідомив, що українські війська продовжують тримати позиції на східному березі Херсонської області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти стягують техніку і всі наявні резерви на Авдіївський напрямок.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог отримав посилення і намагається атакувати за будь-яку ціну: яка ситуація біля Бахмута

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку