RU  UA

Що відбувається під Авдіївкою і Куп’янськом: прогноз експерта

Боєздатність російських груп військ на Куп'янському та Авдіївському напрямку відрізняється. Перша - значно сильніша, однак і там все неоднозначно.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте також: Окупанти призупинили наступ на трьох напрямках: зведення Генштабу

"Російська група військ "Захід", що діє на Куп'янському напрямку, значно відрізняється за чисельністю та боєздатністю від військ групи "Центр". В кращий бік. Гурт "Центр", з яким підрозділи стягуються під Авдіївку, він, скажімо так, знекровлений. Її найбоєздатніші бригади перебувають під Авдіївкою, решта підрозділів - неповноцінні", - зазначив він.

Через це "Захід" може імітувати цілодобові наступальні дії, штурмові дії. Для цього ресурс поки що є. Проте стосується це лише Куп'янська. Щодо напряму Лимана, Борової - спроби наступати через брак бойового ресурсу менш ефективні.

Тому, якщо третя хвиля наступу на Авдіївку закінчиться для противника незадовільно, вони будуть змушені посилювати це угруповання.

"А оскільки з "Центру" тягнути більше нічого, то їм доведеться тягнути ресурси із групи "Захід", тим самим послабивши тиск на Куп'янськ", - додав Олександр Коваленко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що втрати Росії у війні з Україною вп'ятеро більші, ніж втрати української армії.

  • Вас також може зацікавити:

Багато знищеної техніки та окупантів: цифри втрат армії РФ за останню добу

ЗСУ атакують під Куп'янськом, Бахмутом і на лівому березі Дніпра: нові карти боїв

ЗСУ мають успіх на лівому березі Херсонщини, в Росії істерика: звіт ISW і карти боїв