RU  UA

Чи захопили росіяни селище Хромове під Бахмутом? Карта і всі подробиці

Міноборони РФ заявило про "звільнення" селища Хромове, яке росіяни називають Артемівським, проте про контроль окупантів над населеним пунктом, що знаходиться на краю Бахмута, не йдеться.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте: ЗСУ атакували на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і свіжі карти боїв

За його інформацією, у маленькому селі, де всього було кілька будинків, тривають бої. "А зараз уже й будинків до ладу немає - все знищено. Але головне - ворог не контролює населений пункт повністю", - зазначив Олександр Коваленко.

Він наголосив, що на Бахмутському напрямку досить важка ситуація, особливо на південних секторах – у районі Кліщіївки та Андріївки, де окупанти намагаються "тиснути". "Нам важко. Але загалом ситуація по позиціях контрольована", - наголосив Олександр Коваленко.

"Якщо говорити про Хромове - там у ворога є тільки частковий успіх. Зайти то до населеного пункту вони зайшли. Але чи зможуть його утримати - це інше питання, досить складне. На Бахмутському напрямку позиції взагалі часто переходять із рук до рук", - додав військово-політичний оглядач.

Цю ж інформацію підтверджують аналітики каналу DeepState, які зазначають, що ворог зайняв лише частину Хромового, а інформація про повний контроль не відповідає дійсності.

Ворог ще у вересні активізувався в районі Берхівки, відкинувши Сили Оборони від Берхівського водосховища та самого села. Це вплинуло на становище наших військ у Хромового і зараз дало рецидив.

Станом на ранок сьогоднішнього дня Хромове було повністю під контролем ЗСУ, зазначив доброволець 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов з позивним "Осман".

Він підкреслив, що актуальною інформації не володіє, проте з ймовірністю 99% окупанти не змогли б захопити весь НП за день. "Може, вулицю якусь "віджали", - не виключає доброволець, зазначивши, що МО РФ спочатку публікує новину, а потім "наздоганяє її м'ясом".

Нагадаємо, що в ніч проти середи, 29 листопада, російські терористичні війська влаштували чергову атаку ударними БпЛА та ракетами. Сили ППО відпрацювали зі 100-відсотковим результатом і збили всі "шахеди", а також дві з трьох ракет.

  • Вас зацікавить:

У Кобзона аншлаг: ЗСУ за добу "денацифікували" понад тисячу окупантів

ЗСУ відбили майже 80 атак за добу, наступ на Мелітопольському напрямку продовжується: зведення Генштабу

"Бавовну" доставили під час наради: ЗСУ завдали удару по окупантах на Херсонщині, фото