RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В одній з областей України посилять мобілізацію: що зміниться з 1 грудня

З 1 грудня 2023 року у Закарпатській області коменданти та уповноважені особи почнуть масово перевіряти документи громадян під час дії воєнного стану.

Таке рішення ухвалила Закарпатська обласна військова адміністрація.

Читайте також: Загальна мобілізація в Україні: у Зеленського ініціюють зміни підходів до призову

Документ оприлюднили на офіційному сайті Закарпатської ОВА. Відповідно до нього, 30 листопада Радою оборони області було ухвалене рішення №42 "Про запровадження окремих заходів правового режиму воєнного стану", а документом №1052 одразу введено в дію.

З грудня перевірки документів у осіб на території Закарпатської області запровадять згідно з порядком, визначеним постановою уряду від 29 грудня 2021 року №1456 "Про затвердження Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану".

Очільник тамтешньої ОВА разом з керівником обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) мають видати спільний наказ. Він передбачатиме призначення комендантів районів та міст, визначення завдання та повноваження щодо забезпечення єдиного управління силами й засобами, координації дій при здійсненні перевірки документів у населення.

Визначені наказами комендантів уповноважені особи проводитимуть перевірки документів у рамках Порядку перевірки документів.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні посилюють мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Як за законом, повинні вручатися повістки: у ТЦК спростували 10 міфів

Тільки через ТЦК: як діють нові правила перевірки чоловіків на кордоні

Кого мобілізують до війська у грудні: повний перелік категорій військовозобов’язаних