RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ППО працює цілодобово: Наєв відвідав захисників київського неба, фото і відео

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав підрозділ протиповітряної оборони, який захищає київське небо та подякував їм за службу.

Про це повідомляють у Командуванні ОС ЗСУ.

За словами Сергія Наєва, ворог не полишає спроб зруйнувати нашу енергосистему, відправляючи десятки бойових дронів-камікадзе, але воїни-зенітники зі складу мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони цілодобово доводять свій професіоналізм та надзвичайну ефективність у нищенні цих цілей.

Читайте: Вибиті вікна, пошкоджені будинки і авто: Київ пережив наймасовішу атаку "шахедів", ексклюзивні фото

Лише за останні два тижні бійці мобільних груп збили не один десяток ворожих безпілотників, серед яких були навіть такі, з якими довелося вперше мати справу. Більшість з них були чорного кольору та зі зміненою системою вихлопу.

"Таким чином, противник хотів ввести в оману наші мобільні вогневі групи. Але наші бійці – професіонали своєї справи. Тому ці дрони-камікадзе не змогли пройти повз їх ефективно побудовану систему протиповітряної оборони", – зазначив командувач.

На даний час у мобільних вогневих групах на озброєнні знаходяться великокаліберні кулемети та різноманітні зенітні ракетні комплекси – від радянської "Ігли" до німецьких зенітно-самохідних установок "Гепард".

"До речі, "Гепарди" не пропускають жодного "Шахеда". Найбільша його цінність – радіолокаційна станція. Установка здатна завчасно виявляти напрямок, з якого заходять повітряні цілі, і завдавати їх азімут та висоту. Відповідно, за цими даними результативно відпрацьовують усі розрахунки з різних видів зброї", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв, принагідно подякувавши уряду Німеччини за модернізовані засоби, здатні знищувати такі цілі.

Читайте: Росіяни запустили по Україні "шахеди" нового виду: Ігнат пояснив, чим відрізняються, фото

Генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що українці мають бути впевнені у тому, що ворог не отримає жодного шансу, тому бійці постійно працюють над підвищенням своїєї ефективності та майстерності.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв показав німецький "Гепард" у роботі на Житомирщині.

  • Вас зацікавить:

Полювання на "шахедів" вдалося: Наєв показав результат роботи сил ППО, фото

Ловців "шахедів" підсилять західними ПЗРК: Наєв відзначив бійців мобільних вогневих груп з Сумщини, фото

Збили майже половину: Наєв показав ефектні кадри знищення "Шахедів"