RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росіяни запустили по Україні "шахеди" нового виду: Ігнат пояснив, чим відрізняються, фото

Російські війська під час наймасованішої атаки на Київ використали оновлені дрони-камікадзе Shahed.

Про це розповів спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Офіцер нагадав, що загарбники та Іран постійно модифікують дрони-камікадзе Shahed. Однак, під час нічної атаки 25 листопада росіяни не використовували реактивні безпілотники, які раніше Тегеран офіційно презентував.

Читайте також: Збито рекордну кількість "шахедів": що відомо про наслідки масованого удару РФ

Під час наймасованішої атаки на Київ прямували дрони-камікадзе Shahed чорного кольору. Безпілотники, можливо, перекрасили, аби системам ППО було важче їх виявити в небі над Україною.

"Це не є реактивні (Shahed - ред.). Іран показав перспективну модель цього "шахеду", невідомо, в якій кількості їх виготовляють і т.д., яка буде доля цього реактивного БПЛА. Вони і раніше удосконалювали ті БПЛА, які отримали від Ірану, і ті, що роблять самі, використовуючи певні композитні матеріали для світловідбиваючої поверхні", - продовжив Ігнат в етері телемарафону.

Речник Повітряних сил зазначив, що ворог використав карбономатеріал для візуального оновлення дронів-камікадзе. Карбон, за словами Ігната, є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, а чорний колір обрали для того, аби його візуально було важко виявити в небі під час масованого нальоту.

"Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив'язку до цілі мобільних вогневих груп", - попередив Ігнат.

Модернізація БПЛА не завадила ППО відбити масовану атаку на Київ - військовослужбовці знищили 74 зі 75 запущених дронів-камікадзе у напрямку України. Попри ймовірну зовнішню схожість, ці "Шахеди", за словами Ігната, не є новою реактивною модифікацією іранських безпілотників.

Світлини з уламками оновлених Shahed у своєму Telegram-каналі оприлюднив блогер та волонтер Сергій Стерненко. Модернізовані БПЛА він назвав "пофарбованою твариною".

Раніше ми публікували ексклюзивні фотографії з місць влучання уламків Shahed.

Вас може зацікавити:

Вночі Київ атакували "шахеди": скільки з них збила ППО

"Тут була наша група "Сонечко": з’явилося відео з дитсадка у Києві, куди Росія вдарила "шахедом"

Окупанти знову обстріляли Херсон: загинула жінка, поранено дитину