RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Витягнули з авто і забрали документи: на Закарпатті ТЦК схопили водія

У п'ятницю вранці, 1 грудня, на блокпосту у місті Хуст Закарпатської області представники Межгірівського ТЦК зупинили вантажний автомобіль, витягнули з кабіни водія та відвезли його у військкомат.

Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ Олексій Кушнаренко.

"Визнали за годину гідним до служби і відправили в Рівне на навчання, бо в армії він не служив. Поводилися як зі скотом, забрали документи, вилучили телефон. Машина з вантажем, відчинена, без охорони кинута посередині міста", - описав ситуацію він.

У коментарі Цензор.НЕТ військовий повідомив, що водій є працівником його фермерського господарства, який перевозив вантаж із Рені Одеської області.

За його словами, водій у даний час перебуває у навчальній частині у Рівному.

"Зараз він проходить військову підготовку у Рівному і йде служити. Хоча він не ставив за мету ухилятися. Якби йому просто сказали, що, хлопче, через 3 дні тобі з'явитися у ТЦК - питань би не було. Машина дорого коштує, вантаж, відповідальність. Кинути все посеред дороги, коли я тут, на війні. Це ніж у спину...І це робить хто? Мої правоохоронні органи, на які я надіюсь!", - каже Кушнаренко.

За його словами, водій родом зі Старобільщини, втік з-під окупації, стояв на обліку як ВПО.

Олексій Кушнаренко розповів, техпаспорт та ключі від вантажівки наразі перебувають у поліцейському відділку. Він також уточнив, що його водій - не єдиний, кого вивезли на військові навчання до Рівного.

Сам військовий вкрай обурений ситуацією та вважає, що подібні дії представників ТЦК лише шкодять державі і не сприяють бажанню українців мобілізуватися.

Нагадаємо, у Херсонській області посилили пошук ухилянтів.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

У Запоріжжі влаштують рейди по будинках призовників: деталі "ноу-хау" від ТЦК

У Львові працівники ТЦК силоміць забрали паркувальника з роботи: відео і всі подробиці

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу