RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Блокада триває вже майже місяць: яка ситуація на кордоні з Польщею і скільки вантажівок у чергах

Станом на ранок неділі, 3 грудня, у Польщі на кордоні з Україною через блокаду чекають черги понад дві з половиною тисячі українських вантажівок.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Читайте також: Блокаду кордону частково знімуть: про що домовилися Україна і Польща

"На жаль, блокування на цей час воно продовжується. Чотири напрямки, де учасники акції по той бік кордону на під’їзних шляхах блокують можливість руху для вантажних транспортних засобів - це напрямки пункту пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська", і з 23 числа ще додався напрямок пропуску "Шегині", - зазначив він.

За словами речника ДПСУ, найбільше вантажівок стоять на пункті пропуску "Рава-Руська" – 850, ще по 600 – на "Краківець" і "Шегині", 450 - на ПП "Ягодин".

В той же час, за його словами, певна кількість вантажівок все ж перетинають кордон, але їх дуже мало порівно з кількістю вантажівок, які перетинали кордон до блокади.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали блокування україно-польського кордону 6 листопада. Причиною страйків названо надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. За попередніми розрахунками, орієнтовні прямі втрати економіки України від блокування низки пунктів пропуску на польсько-українському кордоні наприкінці листопада склали понад 400 млн. євро. Україна надсилала Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон, проте блокування посилилося. В той же час міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур заявив, що Варшава збирається посилити контроль українських перевізників на кордоні. .

Нагадаємо, раніше Польща заявила, що готова розблокувати кордон у разі виконання Україною їхніх вимог.

  • Вас також може зацікавити:

Блокада кордону з Україною: польські перевізники повністю перекрили рух на двох пунктах пропуску

Тисячі українських фур застрягли у чергах: нічні кадри страйку на кордоні з Польщею

Блокада кордону із Польщею: у черзі помер водій-українець, відео