RU  UA

Що чекає на Україну у випадку відставки Залужного: експерт озвучив прогноз

Ймовірний конфлікт у військово-політичному керівництві України та можливе звільнення Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного точно не дасть Україні перемогти у війні проти агресора, але може стати шляхом до поразки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Володимир Фесенко.

Читайте також: Безугла "торпеда": чого досягла скандальна "слуга" нападками на Залужного

"Президент має повне юридичне право міняти командуючого Збройними силами України. У 2021 році, коли була, між іншим, складна, суперечлива, конфліктна ситуація в стосунках між тодішнім міністром оборони і командуючим ЗСУ, Зеленський намагався примирити, якось налагодити їх спільну роботу, а коли не вдалося, він поміняв обох”, - сказав Фесенко.

Він додав, що стосується секретності Ставки, то зараз це питання відповідних спецслужб - розібратися, як це так, що інформація з засідань Ставки випливає у ЗМІ.

"Слава богу, не йдеться про воєнні секрети, але проблема все одно є. Проблема, на мій погляд, зараз більше психологічна. Судячи з усього, є певна психологічна напруга в стосунках між президентом і командуючим ЗСУ, і було б варто її подолати. Якщо ж не вдасться подолати, якщо проблема залишиться, тоді, скоріше за все, політичне кадрове рішення буде неминучим”, - наголосив експерт.

За його словами, чим менше про це говоритимуть, тим краще. Оскільки постійне роздмухування цієї теми негативно відбивається на настроях у суспільстві, і можливо, на настроях в армії.

"Я взагалі вважаю, що треба накласти жорсткий мораторій і на конфліктні дії, і на конфліктні заяви. Внутрішня війна нам не потрібна. Вона точно не дасть нам можливість виграти, але може стати шляхом до поразки. І це найгірший сценарій, який, до речі, Україна проходила 100 років тому, тож не треба його повторювати”, - резюмував Фесенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардеп Маріанна Безугла "наїхала" на Залужного і потрапила під шквал критики.

  • Вас також може зацікавити:

Гучний скандал з Безуглою: в НАТО відповіли щодо звинувачень на адресу Залужного

Безугла загрожує нацбезпеці: представник Зеленського зробив жорстку заяву

Ще ближче до НАТО: в Брюсселі затвердили програму підготовки України до вступу