RU  UA

​Німецька розвідка помиляється: за скільки РФ зможе відновитися для нової війни і що робити Україні

Висновки німецької розвідки про те, що країна-агресорка Росія після війни з Україною відновиться на 6-8 років для нападу на НАТО, помилка. РФ може відновити сили за 1,5-2 роки.

Про це заявив військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в ефірі Апостроф TV.

За словами експерта, стримати розширення російської агресії може тільки посилення обороноздатності України.

"Тому єдиний шлях для НАТО - адекватно посилити Україну. Це можна робити як за рахунок українського ВПК, так і за рахунок співробітництва з країнами НАТО", - сказав він.

Читайте також: Росія нікуди не дінеться: чаклун розповів про Україну після закінчення війни

Бадрак вважає, що криза у владі США призвела до непоганого результату у Європі, яка посилила підтримку України. Однак, за його словами, у цьому є складнощі.

"Наприклад, Франція дотримується позиції надання Україні безпекових гарантій. Проте піти на такі угоди без підписів і ратифікацій в парламенті ми не можемо, пам’ятаючи долю Будапештського меморандуму. Сьогодні українська військова промисловість поступово збільшується. Налагоджене виробництво ракет і дронів. Запущено програми Армія РЕБ і Армія роботів. І є можливість надолужити провали в підготовці до війни", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше Бадрак заявив, що українським військам, які проривають лінію оборони росіян, необхідні надійні фортифікаційні споруди в тилу, щоб мати можливість маневру та укриття від контратак ворога.

  • Вас може зацікавити:

Росія почала "розгойдувати" Молдову: в ISW назвали мету Кремля і оцінили загрозу

Сусідка України наступна? Лаврову примарилися "нацисти" ще в одній європейській країні

Росіяни атакували Україну "шахедами" і ракетами: в одній з областей лунали вибухи