RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росіяни атакували Україну "шахедами" і ракетами: в одній з областей лунали вибухи

У ніч на 3 грудня російські окупанти влаштували чергову атаку України 12 безпілотниками типу "Shahed" та ракетами. На Хмельниччині та Миколаївщині працювали сили ППО. Усього збито 10 "шахедів".

Про це повідомили Повітряні Сили ЗСУ у Telegram.

Читайте також: Енергосистема Києва була за крок до відключення: в Укренерго оцінили наслідки масованої атаки дронів

За їхніми даними, Росія атакувала Україну дронами з Приморсько-Ахтарську та керованою авіаційною ракетою Х-59 з Бєлгородської області.

"В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 10 ударних БпЛА "Shahed-136/131". Керована авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї цілі", - йдеться у повідомленні.

Ворожі дрони заходили через тимчасово окуповані частини Херсонської області в Миколаївську хвилями. Саме там збили більшу частину цих БПЛА. Повітряна тривога у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях лунала з 01:30.

Решта "шахедів" прямували в північно-західному напрямку і були збиті в районі Старокостянтинова на Хмельниччині, де знаходиться військовий аеродром.

"Станом на цей час повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило", - зазначив виконуючий обов'язки голови Хмельницької обласної державної адміністрації Cергій Тюрін у Facebook.

О 01:56 загроза застосування ракет була для Чернігівщини. Ракета летіла туди через Сумщину, але її перехопили сили ППО, тому цілі вона не досягла. Вибухи лунали близько о 02:00. О 02:28 небо над Україною знову було чисте.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада БПЛА окупантів вчергове атакували Україну. Дрони були помічені на Хмельниччині, Вінничині та Житомирщини.

  • Вас може зацікавити:

ППО працює цілодобово: Наєв відвідав захисників київського неба, фото і відео

Вибиті вікна, пошкоджені будинки і авто: Київ пережив наймасовішу атаку "шахедів", ексклюзивні фото

Збито рекордну кількість "шахедів": що відомо про наслідки масованого удару РФ