RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Шахеди" більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю

Велика Британія, в рамках допомоги Україні, передала ЗСУ ракети Martlet, які допоможуть ефективніше боротися з атаками російських дронів.

Про це повідомляє The Times.

Читайте також: Є одне "але": як F-16 вплинуть на хід війни і яку проблему потрібно вирішити

За інформацією видання, Велика Британія надала ЗСУ деякі зі своїх новітніх озброєнь для боротьби з іранськими безпілотниками Shahed, якими Росія бомбардує українські міста. Наголошується, що йдеться про ракети Martlet. Проте офіційної заяви про постачання такого виду військової допомоги наразі немає.

Додамо, Martlet – розроблена компанією Thales Air Defense як легка багатоцільова ракета (Lightweight Multirole Missile - LMM) у початковій партії використовують лазерний промінь з інфрачервоним терміналом самонаведення та лазерний датчик наближення, хоча напівактивна лазерна версія знаходиться у стадії розробки для точних наземних ударів. Ракета важить 13 кг з бойовою частиною 3 кг. Довжина - 1,3 м. Діаметр - 76 мм. Використовується багаторежимне наведення (лазер, напівактивний лазер, інфрачервоне випромінювання). Швидкість ракети - 1,5 Маха. Дальність поразки - 8 км. Найменша в порівнянні зі Starstreak швидкість, за інформацією британських військових, дає оператору більше часу для прицілювання та допомагає у більш точній стрільбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина передала нову партію допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні 2024 року: озвучено суму

Заручники інтриг: коли США виділять гроші Україні

Україна отримає допомогу від США на 425 млн доларів: що увійшло до нового пакету