RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Іллі Киві вистрелили в голову: фото, відео і всі подробиці вбивства

Колишнього народного депутата Верховної Ради України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Іллю Ківу вбили 6 грудня пострілом у голову у Підмосков'ї. Порушено кримінальну справу.

Про це повідомили у Слідчому комітеті Московської області, пишуть російські Telegram-канали.

Читайте також: Зрадник, хабарник і скандаліст: головні факти біографії Іллі Ківи

Як зазначається, правоохоронці порушили кримінальну справу за 105 статтею Кримінального кодексу РФ (Убивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін 6-15 років.

Водночас, яку саме вогнепальну зброю було використано - мають з'ясувати правоохоронці. До справи підключили досвідчених криміналістів та слідчих для встановлення максимально точних обставин події.

Одразу після вбивства українського політика в аеропортах Москви та залізничних вокзалах запровадили посилені заходи перевірки пасажирів.

Правоохоронці вивчають списки осіб, які проживали у готелі "Велич Country Club", на території якого було вбито Киву, і де останнім часом він проживав. Особливу увагу звертають на іноземців та громадян, що мають прописку у південних регіонах. На даний момент на територію сторонніх не пропускають.

Також оперативники вивчають записи камер відеоспостереження та відстежують транспорт через систему "Потік".

Як пишуть Telegram-канали, за Кивою стежили щонайменше три останні тижні. Цього періоду було достатньо для кілера, щоб вивчити звички колишнього українського нардепа. Відомо, що 2,5 місяці тому Кива переїхав у цей готель. Примітно також те, що сам ексдепутат днями повідомляв, що за ним можуть стежити.

За даними російських пабліків, Кива проживав разом зі співмешканкою. Щодня влаштовував вечірні прогулянки по парку на території готелю. В останній день свого життя повторив той самий маршрут, проте не повернувся.

"Першим його вже задубіле тіло виявила місцева мешканка - труп Киви пролежав на морозі не менше години з моменту вбивства", - зазначають Telegram-канали.

За словами гендиректора заміського клубу Юлії Синіциної, тіло Киви виявили місцеві. Вона одразу прибула до місця події. Там разом з іншими працівниками оглянули тіло та одразу впізнали українського політика. Менеджерка стверджує, що на територію клубу може зайти будь-хто, мінімально охороняється співробітниками.

СК Московської області опублікувала кадри з місця вбивства ексдепутата Верховної ради Іллі Киви.

Зокрема, зафіксували момент прибуття ритуального транспорту.

Ілля Кива народився 2 жовтня 1977 року у Полтаві. Маючи проросійські погляди, у січні 2022 року залишив Україну. Після початку повномасштабного вторгнення російської армії оселився у Москві, а згодом заявив про бажання отримати політичний притулок в РФ. Там Кива активно виступав на пропагандистських телеканалах.

За інформацією ВВС Україна, до спецоперації причетна Служба безпеки України.

Раніше ми писали, що у котеджному селищі Одинцово під Москвою знайшли тіло колишнього депутата Киви.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже "гучні": які прізвища носили топ-зрадники України

Багато хто знав його в обличчя: перші фото з місця вбивства Іллі Киви

Чиє бажання виконав святий Миколай? Меми і фотожаби на вбивство Іллі Киви