RU  UA

Заблоковано вже майже 3 тисячі авто: яка ситуація на кордонах з Україною

Блокада на кордоні з Польщею продовжується, на кордоні зі Словаччиною рух вантажівок наразі розблоковано. В чергах на польському кордоні в бік України наразі перебувають близько 3000 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Блокада триває вже майже місяць: яка ситуація на кордоні з Польщею і скільки вантажівок у чергах

За його словами, у зв'язку із ситуацією на кордоні з Польщею, на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною збільшилася кількість вантажівок. Зокрема на кордоні зі Словаччиною навпроти пункту пропуску "Ужгород" у чергах знаходиться близько 600 транспортних засобів, на кордоні з Угорщиною по напрямку пункту пропуску "Тиса" - близько 750 вантажівок.

Станом на 6 грудня, як повідомив Демченко, в чергах на польському кордоні в бік України очікують на можливість перетину близько 3000 вантажівок, найбільше – навпроти пункту пропуску "Шегині" - близько 1000 вантажівок. На пункті пропуску "Рава-Руська" перетину кордону очікують 850 транспортних засобів.

"Ми фіксуємо, що певні категорії вантажів – гуманітарних, палива, інших важливих вантажів, вони все таки слідують і перетинають кордон, але дати оцінку, що всім цим важливим вантажам, яких потребує Україна, по той бік кордону надається можливість перетнути безперешкодно, я не можу", - резюмував речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, раніше Польща заявила, що готова розблокувати кордон у разі виконання Україною їхніх вимог.

  • Вас також може зацікавити:

Блокаду кордону частково знімуть: про що домовилися Україна і Польща

Блокада кордону з Україною: польські перевізники повністю перекрили рух на двох пунктах пропуску

Тисячі українських фур застрягли у чергах: нічні кадри страйку на кордоні з Польщею