RU  UA

Росіяни накопичують резерви на Донбасі: до чого мають готуватися ЗСУ

Росіяни накопичують сили в районі Вугледару та Волновахи. Майбутніх штурмовиків ворог готує на базах між Маріуполем і Бердянськом.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: "Дуже активно атакують": офіцер Сил оборони про бої в Авдіївській промзоні

За його словами, наразі зафіксовано рух ворога в напрямку півночі Донецької області, який проходить через Маріуполь і Маріупольський район.

"Це, можливо, ми побачимо атаками на Мар’їнку, атаками в району Вугледару, можливо. Тобто всі резерви, включаючи важку техніку, яку ми давно не бачили, як вона рухається в районі Маріуполя, зараз ми це бачимо", - зазначив він.

Андрющенко також повідомив, що у ворога зменшилася кількість військових. На його думку, це не означає, що в них в цілому можуть бути якісь проблеми з мобілізацією, але це означає, що Бердянський напрямок перестав бути поки що пріоритетним, і вони не насичують його контрактниками і мобілізованими.

Втім, за словами радника мера Маріуполя, є ознаки того, що з нового року росіяни готуються знову приймати велику кількість контрактників і перезапускають перепідготовку. Мова йде про бази, які розташовані від Маріуполя до Бердянська, де і є основна територія підготовки майбутніх штурмовиків.

"Отой "Шторм Z", про який всі чули, він готувався і доукомплектовувався саме на базах між Маріуполем і Бердянськом... Літаком їх привозять до Ростова, там вантажать на вантажівки і везуть на наш напрямок. Це вже підтверджується розповідями військовополонених", - зазначив він.

Раніше ми писали про те, що ворог після довгої паузи запустив ракети по Києву.

Вас також може зацікавити:

Окупанти штурмують Авдіївку, відбито атаки на 6 напрямках: зведення Генштабу

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

"Бавовна" завітала в п'ять областей РФ: в ГУР розкрили деталі наймасовішої атаки дронів