RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ просунулися в районі Авдіївського коксохімічного заводу та змусили росіян відійди з двох передових позицій.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Мінус майже 1300 окупантів і літак: оновлені дані Генштабу про втрати РФ

Харківська та Луганська області

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські атаки поблизу Синьківки, Петропавлівки, Новоселівського, Тернів, Серебрянського лісу, Білогорівки, Спірного.

Спікер української бригади, яка діє на Куп’янському напрямку, Надія Замрига 5 грудня заявила, що російські сили зменшили щільність артилерійського вогню порівняно з кінцем літа 2023 року та використовують танки частіше, ніж у жовтні минулого року.

Донецька область

Українські війська продовжували штурмові дії на південь від Бахмута. Український військовий оглядач заявив, що українські сили здійснили контратаку поблизу Богданівки і захопили дві позиції, які раніше утримували частини російського 331-го повітряно-десантного полку ВДВ РФ.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили щонайменше 11 штурмів поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

Український командир, який діє в районі Бахмута, заявив, що артилерійські підрозділи ЗСУ та оператори безпілотників знищують приблизно 80 відсотків російської техніки під час російських штурмів.

Українські війська 5 грудня контратакували під Авдіївкою. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 грудня, показують, що українські війська просунулися на схід від ділянки залізничної колії на північ від Авдіївського коксохімічного заводу. Український військовий оглядач заявив 5 грудня, що ЗСУ змусили російські війська відійти з двох передових позицій.

"Південна вісь"

Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували на південь від Золотої Ниви (11 км на південний схід від Великої Новосілки). Українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Війська РФ безуспішно атакували на південь і захід від Роботиного.

Південне оперативне командування ЗСУ повідомило, що за минулу добу російські війська завдали три авіаудари плануючими бомбами в напрямку Кринок.

Раніше ми писали, що США призначили дату голосування за допомогу Україні.

  • Вас може зацікавити:

Давно такого не було: ЗСУ біля острова Зміїний збили "жирну ціль"

Західні експерти помилилися: чи можливий контрнаступ 2.0

"Шахеди" більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю