RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вигнали на вулицю і дорослих, і дітей: відео і нові подробиці візиту ТЦК в оздоровчий комплекс на Закарпатті

Працівники ТЦК та поліцейські без жодних документів увірвалися на територію оздоровчого комплексу Косино та вигнали людей на вулицю.

Нові деталі скандалу оприлюднила адміністрація центру "Термальні води Косино".

Представники комплексу стверджують, що представники ТЦК та правоохоронці, які вдерлися на територію Косино, не мали при собі жодних документів. Військовослужбовців адміністрація назвала "десятками невідомих людей у балаклавах та у військовій формі з автоматами".

Читайте також: Співробітники ТЦК прийшли в спортзал у Луцьку: відео

"Погрожуючи автоматами жінкам - працівницям комплексу, без жодних документів увірвались на приватну територію. Під дулами автоматів вигнали на вулицю із саун і процедурних кабінетів всіх відвідувачів, у тому числі дітей, жінок та людей похилого віку. У відповідь на прохання директора комплексу пред’явити посвідчення та відповідні документи до нього було застосовано фізичну силу", - йдеться у публікації.

Адміністрація стверджує, що рейд організували особисто очільники Закарпатського ОТЦК Андрій Савчук та Ужгородського РТЦК Ігор Тищук, які також були присутні на території комплексу. Ба більше, як йдеться у дописі, керівництво ТЦК завдали тілесних ушкоджень адвокату оздоровчого центру та відібрали в нього мобільний телефон.

За всіма подіями стежили три патрульні екіпажі у складі 10 поліціянтів під керівництвом заступника начальника відділу превенції поліції міста Ужгорода Олександра Остапенка. На території комплексу було не більше 20% чоловіків від усього числа відвідувачів, однак людей, як стверджує адміністрація, все одно вигнали на вулицю.

"Без жодних пояснень та без вручення повісток, озброєні люди у балаклавах спакували у свій автобус двох працівників Комплексу та вивезли їх у невідомому напрямку. Як відомо з джерел ЗМІ, днями аналогічні безпрецедентні акції від ТЦК прокотились найбільшими районами Закарпатської області. Зокрема з рейдами навідались в санаторії та спортивні заклади Ужгородського, Хустського, Мукачівського, Свалявського та Берегівського районів. У всіх випадках відстежується хамська, брутальна та зневажлива поведінка до громадян України, як до чоловіків, та і до жінок та дітей", - продовжили в адміністрації.

Керівництво оздоровчого комплексу стверджує, що представники ТЦК заганяють людей у автозаки "як худобу", порушуючи 21, 22, 27, 28, 29 статті Конституції України та статті 5, 8, 17 Європейської конвенції з прав людини. За фактами рейду скеровані заяви до поліції. СБУ та ДБР зареєстрували кримінальні провадження по відношенню до правоохоронців.

На момент публікації матеріалу Закарпатський обласний ТЦК не коментував заяву адміністрації оздоровчого комплексу. Але раніше Закарпатський ТЦК висловив свою загальну позицію стосовно роздачі повісток в оздоровчих комплексах і спортзалах.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що співробітники ТЦК навідалися до столичного спортзала.

Вас може зацікавити:

Не лише Закарпаття: у Львові працівники ТЦК прийшли з повістками в спортзали, відео

Буковелю приготуватися: співробітники ТЦК влаштували рейд в елітний комплекс відпочинку на Закарпатті, відео

До Буковеля повістки не доїжджають: військовий розповів, як ТЦК працює "за дзвінком"