RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Обмежено придатних на фронті відправляють на штурми: нардеп-кіборг розповів про проблеми з мобілізацією

Загальна мобілізація в Україні здійснюється з деякими проблемами, оскільки обмежено придатних громадян записують до штурмових підрозділів.

Про це заявив ветеран війни, народний депутат від фракції "Голос" Роман Костенко.

За його словами, якщо військово-лікарська комісія встановлює військовозобов'язану часткову придатність – його мають розподілити на тилову посаду. Але за фактом відбувається інше і трапляються випадки, коли таких громадян переводять у штурмові підрозділи.

Читайте також: Порядок денний та інші питання: що потрібно змінювати в мобілізації

Костенко зазначає, що обмежено придатною таку людину вважає виключно лише ТЦК, а все кардинально змінюється, коли чоловік потрапляє у розпорядження Сил оборони.

"Будь-який командир має право поставити його на будь-яку посаду... І потім мені дзвонять і кажуть: а я вже штурмовик, хоча не можу на себе і бронежилет одягнути, тому що просто нести його не можу. І ця проблема є", - продовжив нардеп, коментуючи проблеми із мобілізацією.

Ветеран війни вважає, що якщо подібні "обмани" триватимуть - інші військовозобов'язані громадяни не захочуть поповнити лави Сил оборони, щоб зі зброєю в руках захищати країну. Тому важливо, щоб людей розподіляли на такі посади, на які пообіцяли їм після проходження ВЛК.

"Наше завдання – набирати людей, давати їм хорошу підготовку, коли люди будуть впевнені в собі, йти на фронт упевненими" , – резюмував Костенко.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чи можна вручити повістку інвалідам 3 групи.

Вас може зацікавити:

Мобілізація по-новому: три важливі питання

У Києві співробітники ТЦК прийшли до спортзалу, де займається нардеп Тищенко: фото

Рейди ТЦК по спортзалах: чому влада пішла на цей крок і де припустилася помилки