RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Окупанти пішли в масштабний наступ на кількох напрямках: офіційно від ЗСУ

Вже два дні поспіль ворог проводить масовані наступи на кількох стратегічно важливих напрямках, активно використовуючи вогневу підтримку.

Про те, де саме відбувається наступ та які втрати поніс ворог, на своєму ТГ-каналі розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Читайте також: В Авдіївці досі залишаються понад 1,2 тисячі жителів: що відбувається в самому пеклі фронту

Так, за підтримки бронетехніки, авіації та керованих бомб масовані наступальні дії ворог проводить на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

"За дві доби – 19 авіаударів. Навала триває. Наші воїни стійко тримають оборону. Вчора відбито 42 атаки противника східніше Новобахмутівки, південніше Сєверного та Тоненького і в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського. Позавчора на авдіївському напрямку відбито 49 атак і знищено 11 російських танків та 15 інших бронемашин. Поблизу Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні", - розповів бригадний генерал.

Також Тарнавський зазначає, що ворог є активним і в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки, де минулої доби нашими захисниками відбито 14 атак. На Запорізькому ж напрямку позавчора сили оборони відбили 3 атаки противника південніше Новодарівки та західніше Новопокровки. А вчора ворог тричі атакував північніше Приютного та західніше Новопокровки.

"Водночас, на Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці Загальні втрати ворога минулої доби склали 430 осіб. Знищено 7 одиниць військової техніки. Зокрема, 3 танки, 2 ББМ та одиницю спеціальної техніки", - резюмував командувач.

Раніше ми вже писали про те, що на Запоріжжі ЗСУ заманили окупантів в пастку, в якій росіяни накрили "дружнім вогнем" своїх солдатів.

  • Вас також може зацікавити:

Російські пілоти бояться навіть наближатися до лінії фронту: чому ворог перейшов до нової "тактики"

У пеклі свіжа партія "хороших" росіян: в Генштабі підбили підсумки роботи Сил оборони

Сили оборони відбили понад 80 ворожих атак, в районі Авдіївки точаться важкі бої: зведення Генштабу