RU  UA

В Авдіївці досі залишаються понад 1,2 тисячі жителів: що відбувається в самому пеклі фронту

Вже тривалий період Авдіївка залишається однією з найгарячіших точок на мапі України, де безперервно точаться запеклі бої.

Про те, у який спосіб і якою зброєю ворог безперервно штурмує фланги міста, в ефірі Апостроф TV розповів керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Читайте також: Попри дефекти все одно стріляють: офіцер ЗСУ про снаряди з КНДР на фронті

Експерт зазначає, що не дивлячись на погодні умови, ворог тисне, намагаючись реалізувати свої плани щодо оточення міста та його захоплення. В наслідок цього, відбуваються майже цілодобові штурми по флангах з півдня та з півночі під супровід артилерії й авіації.

"Останнім часом авіації стало менше однак, дуже гаряче на позиціях. Сотнями рахується кількість обстрілів за добу. По місту в середньому від 30 до 40 обстрілів, авіабомбові удари по громаді шість-вісім в середньому за останні декілька днів, а по позиціях – все рахується десятками", - пояснює Барабаш.

Керівник Авдіївської міської військової адміністрації також розповів, що чимало клопоту у питаннях логістики створюють дощі та ожеледь.

"Вчора скасовували евакуацію, бо не мали змоги навіть їхати. Дорога у нас одна і по ній відбувається логістика та евакуація. Станом на сьогодні 1249 містян ще залишаються на території населеного пункту. Є певні плани щодо евакуації сьогодні, однак все залежатиме від погоди. Якщо буде змога, то все ж таки вивеземо людей", - зазначає співрозмовник.

Раніше ми вже писали про те, що російські пілоти бояться навіть наближатися до лінії фронту, тож ворог перейшов до нової "тактики".

  • Вас також може зацікавити:

Чим Синьківка під Куп’янськом важлива для росіян: відповідь експерта

Росіяни накопичують резерви на Донбасі: до чого мають готуватися ЗСУ

"Дуже активно атакують": офіцер Сил оборони про бої в Авдіївській промзоні