RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Кращого місця не знайти: поради зі встановлення Wi-Fi-роутера у квартирі

Домашній інтернет стане в рази потужнішим, якщо обрати правильне місце для Wi-Fi роутера. Експерти назвали одне з найбільш вдалих.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як посилити сигнал Wi-Fi: прості поради

Правильне місце для Wi-Fi роутера

За словами спеціалістів, загалом якість роботи бездротового інтернету залежить від багатьох факторів. Одним із них є місце, де стоїть роутер. Щоб мати проблеми із сигналом, достатньо неправильно розмістити маршрутизатор.

Зокрема, пристрій краще не ставити там, де є "перешкоди". Це можуть бути кілька предметів меблів, об'єкти, що глушать сигнал (мікрохвильова піч, металеві речі).

Проте у будь-якій квартирі є ідеальне місце для Wi-Fi-роутера. Експерти стверджують, що маршрутизатор краще поставити в геометричному центрі квартири. Тобто щоб сигнал без зайвих проблем досягав усіх приміщень, і максимально - через одну стіну.

Також треба звернути увагу, щоб роутер розміщувався на висоті. Йдеться хоча б про півтора метра.

Фахівці зазначають, що враховуючи планування багатьох квартир, часто ідеальним місцем для такого пристрою є коридор. Там варто знайти найвищу точку. Зокрема, роутер можна поставити на якусь шафу чи закріпити на стіні у тому ж приміщенні.

Проте, якщо користування інтернетом буде в одному місці, то можна без проблем поставити роутер в тій же кімнаті. Рекомендація актуальна для користувачів стаціонарного комп'ютера і для тих, хто рідко робить "інтернет-серфінг" через ноутбук та різні гаджети.

Нагадаємо, раніше ми писали, навіщо на Wi-Fi-роутері кнопка WPS.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо смартфон не підключається до Wi-Fi: корисні поради

Не всі про це замислюються: навіщо треба відключати WI-FI на смартфоні перед сном

Як посилити сигнал Wi-Fi: прості поради