RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

Всі новини

Сили оборони просунулися біля Бахмута, росіяни відбили позиції ЗСУ на Херсонщині: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони просунулися на Бахмутському напрямку, російські війська відбили кілька українських позицій на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія атакувала Київ ракетами: понад 50 людей поранено, уламки впали на лікарню, фото

ЗСУ продовжують ведення наступальних дій в Донецькій області: було піднято український прапор над Горлівським териконом. Сили оборони також контратакували на Авдіївському напрямку. Війська окупантів проводили наступальні операції на лівому березі Херсонської області та досягли успіху.

Харківська та Луганська області

Російські війська продовжували локалізовані наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили щонайменше вісім російських атак на Куп’янському напрямку в районі Синьківки, Петропавлівки та Іванівки і дві в районі Лиману.

Міноборони Росії повідомило, що війська РФ нібито відбили три українські штурми поблизу Синьківки, Петропавлівки, і Тернів (17 км на захід від Кремінної) і п'ять поблизу Кіровська та Дібров.

Донецька область

12 грудня українські війська продовжували наступальні операції на північний схід і південь від Бахмута і просунулися. Президент України Володимир Зеленський опублікував кадри, на яких українські війська піднімають прапор над Горлівським териконом.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили щонайменше 14 атак Росії поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Північного.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 12 грудня, видно, що російські війська просунулися на південний захід від Авдіївки. Російські блогери стверджували, що війська РФ також нібито просувалися в напрямку Новокалинового і на околиці Тоненького.

Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що російські війська 10 грудня розпочали масований наступ із застосуванням бронетехніки на Авдіївському напрямку та продовжили ці штурми за підтримки авіації.

"Південна вісь"

Російські джерела стверджували, що українські війська продовжували контрнаступальні операції в західній частині Запорізької області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 грудня, показують, що російські війська нещодавно нібито просунулися на південь від Кринок на лівому березі Херсонської області.

Російські джерела стверджували, що є непідтверджені повідомлення про те, що українські сили висадилися в інших невизначених районах східного берега річки Дніпро.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські пілоти бояться підлітати до лінії фронту, тому ворог змінив тактику.

  • Вас також може зацікавити:

Чим Синьківка під Куп’янськом важлива для росіян: відповідь експерта

Росіяни накопичують резерви на Донбасі: до чого мають готуватися ЗСУ

"Дуже активно атакують": офіцер Сил оборони про бої в Авдіївській промзоні