RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Окупанти прикривалися полоненими бійцями як живим щитом: в ЗСУ офіційно підтвердили злочин росіян

Російські окупанти з 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії на Запорізбкому напрямку узяли у полон трьох українців й вели їх уперед, стріляючи та одночасно прикриваючись спинами полонених.

Про це інформує Радіо.Свобода.

Факт використання українських полонених в якості "живого щита" кваліфікується як воєнний злочин та є очевидним порушенням ст. 23 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, розповів заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Тарас Семків.

Читайте: Україна взяла в полон одного з найпрофесійніших комбатів РФ: фото і відео

"Ми знаємо, що ці події відбувались на Запорізькому напрямку. У нас є певні напрацювання щодо осіб, зображених на цьому відео. Коли такі дані будуть підтверджені – ми поінформуємо суспільство про результати розслідування", - заявив він.

За словами Тараса Семківа, під час збройної агресії російські військові порушили весь спектр норм міжнародного гуманітарного права. Наразі зареєстровано вже понад 113,5 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів. Найгіршим наслідком є загибель людей. За час повномасштабної війни зафіксовано понад 11600 загиблих і понад 18000 поранених цивільних. 512 дітей загинуло та 1158 – поранено.

У ЗСУ ж наголосили, що за цей та інші воєнні злочини російські військові та їхнє керівництво обов'язково будуть покарані міжнародним трибуналом.

Нагадаємо, побратими солдата роти вогневої підтримки 163 батальйону Територіальної оборони Ніжина 119-ї бригади сил ТРО Олександра Мацієвському, який загинув за слова "Слава Україні", розповіли, як він потрапив у полон.

  • Читайте також:

Сало по 270 грн, ковбаса і цукерки: чим годують в Україні російських військовополонених

Окупанти мучили до смерті полонених: нове розслідування ООН щодо злочинів Росії

Думав, що біжить до своїх: ЗСУ взяли окупанта в полон, епічне відео