RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Окупанти мучили до смерті полонених: нове розслідування ООН щодо злочинів Росії

У новому розслідуванні ООН розкрилися чергові воєнні злочини російських окупантів. Встановили, що росіяни дійсно катували українців до смерті.

Про це поінформувала агенція Reuters.

Читайте також: Ордер Путіну: що чекає на диктатора після рішення Міжнародного кримінального суду

За словами глави Комісії з розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, вчинених під час вторгнення РФ в Україну Еріка Мьосе, його команді вдалося зібрати додаткові докази. У них йдеться про застосування тортур військовими російської армії в районах, що були під їхнім контролем. Така практика було широко поширена і систематична.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що це спричиняло смерть жертви", - заявив він у Раді ООН з прав людини у Женеві.

Раніше у спецкомісії ООН заявили, що порушення, які вчинила російська армія в Україні, разом із застосуванням тортур, можна розцінювати як злочини проти людяності.

Відомо, що Росія мала змогу відповісти на звинувачення під час слухань Ради ООН з прав людини, проте ніхто з російських представників не зробив цього.

Торік у Раді ООН з прав людини оголосили про створення комісії з розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення РФ в Україну. У складі комісії три особи - Ерік Мьосе з Норвегії (очільник), Врінда Гровер із Індії, Пабло де Грейффа із Колумбії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нейромережа Midjourney змоделювала і показала, як проходитиме трибунал над обвинуваченим у воєнних злочинах президентом РФ Володимиром Путіним.

  • Вас також може зацікавити:

Яким має бути трибунал над Росією: в Україні назвали два можливі варіанти

Путін потрапив під суд за злочини проти дітей: нові деталі

Росія викрала понад тисячу українських дітей: у які регіони вони потрапили