RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Залужного знайшли прослушку: з'явився коментар СБУ

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження після виявлення прослушки у головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це інформує пресцентр спецслужби.

За даними силовиків, технічний пристрій для прослуховування виявили в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також: Чи звільнятимуть Залужного і Наєва: Умєров розставив крапки над "і"

"Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи", - йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці наголошують, що пристрій для прослуховування був у неробочому стані. Засоби накопичення інформації чи пристрої для віддаленної передачі аудіоінформації силовики не виявили. Знайдену прослушку відправили на додаткову експертизу.

В СБУ додали, що слідчі вживають усіх заходів для проведення розслідування. Видання "Українська правда", зі свого боку, зазначає, що пристрій для прослуховування виявили у неділю, 17 грудня. За словами журналістів, прослушку знайшли у новому кабінеті головнокомандувача ЗСУ, у який Валерій Залужний мав незабаром переїхати. Ба більше, відповідні пристрої також виявили у підлеглих генерала армії.

Раніше ми розповідали, що нардепка Мар'яна Безугла "наїхала" на Залужного.

Вас також може зацікавити:

Гучний скандал з Безуглою: в НАТО відповіли щодо звинувачень на адресу Залужного

Безугла загрожує нацбезпеці: представник Зеленського зробив жорстку заяву

Безугла "торпеда": чого досягла скандальна "слуга" нападками на Залужного