RU  UA

Patriot для України: США готують "японську" схему постачання ракет

США та Японія планують найближчим часом домовитися щодо постачання ракет для систем Patriot у такий спосіб, аби уникнути "тертя" Японії з Росією.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив головний редактор порталу Defence Express Олег Катков.

Читайте також: Гібридне небо: як Україна разом із США створюють унікальну систему ППО

Катков упевнений, що найближчими днями Америка та Японія досягнуть угоди, що дозволить Штатам поповнити свій власний арсенал для систем ППО, щоб стати більш гнучкими у постачанні додаткових систем та самих ракет в Україну, зокрема.

"Потрібно розуміти, що наша країна є основним оператором систем Patriot у світі на цей час. До відкритого вторгнення Кремля в Україну, у всьому світі ППО Patriot вистрілювали, умовно кажучи, кілька ракет на рік, а тут треба запускати щодня", - пояснює він.

Співрозмовник наголосив на тому, що виробничі потужності не встигають за попитом, а ракет справді потрібно багато, у тому числі з огляду на те, що українські установки також адаптуються під ракети для Patriot.

"Відповідно механізм такий: Японія, щоб уникнути політичних тертя з Кремлем, передає ракети в США, а Пентагон, своєю чергою, розподіляє їх уже на свій розсуд, спрямовуючи в Україну. З постачанням озброєнь в Україну з Південної Кореї все відбувалося саме в такій схемі", - резюмував головний редактор порталу Defence Express.

Раніше ми писали про те, що журналістам показали секретне виробництво морських дронів в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

В США придумали, де знайти ракети до ЗРК Patriot для України: рішення вже в роботі

Ще один Patriot та багато іншого: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Ракети, снаряди і не тільки: що США пообіцяли Україні в новому пакеті допомоги