RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Плацкартні бліндажі": є цікавий варіант для фортифікацій ЗСУ

Списані пасажирські вагони "Укрзалізниці" можна використовувати під бліндажі для бійців Сил оборони України. Цього ресурсу досить багато, щоб використовувати вагони як елементи конструкції бліндажів під час зведення укріпрайонів.

Про це пише Defense Express.

Читайте також: Під Авдіївкою було "гаряче": статистика втрат окупантів і оновлені дані про ситуацію на передовій

"У соцмережах є відео, відзняте пропагандистами режиму Лукашенка в Білорусі, як білоруська армія буквально йде в землю вагонами. Якщо точніше - почала використовувати пасажирські плацкартні вагони як елементи конструкції бліндажів при зведенні укріпрайонів. Білоруси використовували свої плацкарти саме як "сердечник" конструкції, який зовні був укріплений газоблоками. При цьому, у самих вагонах було збережено працездатність систем електропостачання та примусової вентиляції, щоб забезпечити розміщення особового складу на постійній основі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це досить цікаве та нестандартне технічне рішення, яке можна було б використати під час зведення фортифікаційних ліній для ЗСУ.

"Якщо логічно подумати, то плацкартний пасажирський вагон - це стандартизована конструкція, де передбачено 54 лежачі місця або 81 сидяче місце, і окремі сегменти конструкції призначені для розміщення систем електроживлення і пічка для опалення вугіллям. Тобто, використовувати плацкарт під бліндаж - вже непогане рішення на тлі того, що для зведення фортифікацій використовувати різні цілі металеві конструкції”, - наголошується у матеріалі.

Ідея щодо використання пасажирських вагонів, щоб їх вкопувати в землю і, відповідно, зміцнювати під бліндажі, привертає увагу і тому, що в тієї ж Укрзалізниці має бути багато такого ресурсу. До повномасштабного вторгнення у відкритому доступі можна було зустріти дані про те, скільки пасажирських вагонів є в інвентарному парку, і скільки в робочому і яка частина робочого парку вже давно відслужила свій нормативний термін служби.

"Звичайно, якщо далі розбирати цю ідею, можуть виникнути додаткові нюанси. Але, якщо є нестандартне технічне рішення, яке можна використовувати для зміцнення нашої оборони, його слід використовувати", - підкреслює автор.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку та штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Ловці "шахедів" працюють не лише на суші, а й на воді: Наєв показав роботу річкового дивізіону, фото та відео

Полювання на "шахеди" вдалося: Наєв показав результат роботи сил ППО, фото

Ці мужні чоловіки закривають небо над нами: Наєв показав роботу екіпажу ППО з північних рубежів, відео