RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ЗСУ знищили ракету Х-59, за добу 92 боєзіткнення: зведення Генштабу

Російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Своєю чергою, Сили оборони утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та завдають втрат окупантам у живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби сталося 92 бойові зіткнення. Ворог завдав 1 ракетного та 6 авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 4 атаки ворога біля Синьківки та на схід від Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Сили оборони відбили 10 атак ворога в районах Макіївки Луганської області та на схід від Тернів, Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 17 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 9 атак ворога в районах Авдіївки та ще 13 атак біля Північного, на південь від Тоненького, Первомайського та Невельського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Новомихайлівки. Тут противник, за підтримки авіації, здійснив 12 безуспішних атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 13 атак противника на захід від Новопокровки та Роботиного.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Чорнобаївка Херсонської області та цивільні об'єкти в місті Херсон.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

"Протягом доби силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану ракету Х-59", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився