RU  UA

Досить дорога одиниця: у ЗСУ оцінили можливість відновлення "Новочеркаська"

Уражений у ніч проти 26 грудня Повітряними силами ЗСУ російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" у Криму - не підлягає відновленню.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Це просто "пошкодження": окупанти показали шматки "Новочеркаська", розкидані по всій Феодосії, відео

"Станом на зараз ми можемо підтвердити, що, скоріш за все, не підлягає відновленню ця бойова одиниця", - зазначив він.

За словами представника ВМС, він є досить великим кораблем, мав на озброєнні і артилерійські установки, і, відповідно, міг брати на борт велику кількість десанту - до 340 осіб, зокрема, техніку, це або десять танків, або навіть більше бронемашин.

"Цей проєкт дуже розповсюджений на російському флоті. Побудований він ще за часів СРСР в Польщі і, відповідно, відновлювати нема за рахунок чого, тому що, в принципі, це імпортний корабель для Російської Федерації", - пояснив речник.

Він зауважив, що загалом у Чорноморському флоті до початку повномасштабного вторгнення їх налічувалося сім, ще шість - передислокували безпосередньо перед початком вторгнення.

"Тому, враховуючи штатну кількість кораблів, це одиниця досить складна і досить дорога. І для них це - суттєва втрата. Як не вміла Російська Федерація робити десантні кораблі, так і не вміє фактично", - додав Дмитро Плетенчук.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили в порту Феодосії російський десантний корабель "Новочеркаськ", який перевозив БПЛА з Ірану

  • Вас також може зацікавити:

Називали Крим українським і поплатитися: в Ялті вбили пару з-під Дніпра, кадри

"Бавовна" дала плоди: росіяни залучили до Криму ЗРК, знятий з виробництва за часів СРСР

Як Крим готується до зими: стало відомо про настрої серед населення півострова