RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Криму знищено великий десантний корабель "Новочеркаськ": всі подробиці і перші кадри

У ніч проти вівторка, 26 грудня, у тимчасово окупованому Криму знищили ворожий великий десантний корабель "Новочеркаськ" – за непідтвердженою інформацією, він перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану.

Про це повідомляє командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram-каналі.

Інцидент відбувся у Феодосії, що знаходиться на південному сході півострова.

"А флоту на росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ рф – крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ". Дякую пілотам Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу! Одягайте штани і "по-домашнєму уєзжайтє" з нашого Криму, поки ще не пізно!", - написав він.

Знищення ворожого корабля підтвердили у Повітряних Силах ЗСУ.

"Близько 02.30 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" в районі Феодосії. Результат – "на ліцо"!", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вибух та детонація були настільки потужними, що самопроголошений прем'єр-міністр анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов оголосив евакуацію з навколишніх від порту будинків.

Читайте також: У Криму є близько 11 тисяч військових: які проблеми мають окупанти на півострові

Перші гучні звуки місцеві жителі почули близько третьої години ночі. Зокрема, вибухи було чути поблизу феодосійського порту. Уже після першого стало відомо про спалах великої пожежі. Незабаром відбулася повторна детонація, що, ймовірно, й знищила російський корабель.

Своєю чергою, російські ЗМІ заявили про успішну роботу ППО. Вони також додали, що детонація нібито припинилася, а пожежа локалізована.

Варто зазначити, що у березні 2022 року корабель "Новочеркаськ" отримав удар від сил оборони в порту Бердянська. В той час також пошкоджені були ВДК "Орськ" та "Цезар Куніков".

Пресслужба військово-морських сил Збройних сил України повідомила про знищення великого десантного корабля РФ в тимчасово окупованому морському порту Бердянська. Спочатку повідомлялося про затоплення корабля "Орськ", але пізніше стало відомо, що це був ВДК "Саратов".

Крім "Саратова", пошкодження отримали також кораблі "Цезарь Куніков" та "Новочеркаськ". За інформацією Міністерства оборони, на "Новочеркаську" було зафіксовано трьох загиблих і трьох поранених.

Раніше ми писали, що спецназівці ГУР висадилися на півострові та вдарили по ворогові.

  • Вас може зацікавити:

Як Крим готується до зими: стало відомо про настрої серед населення півострова

"Бавовна" дала плоди: росіяни залучили до Криму ЗРК, знятий з виробництва за часів СРСР

Називали Крим українським і поплатитися: в Ялті вбили пару з-під Дніпра, кадри