RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росіяни розстріляли українських полонених біля Роботиного: відео і реакція України

Армія РФ продовжує нехтувати звичаями війни і розстрілює українських полонених через що, Запорізькою обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє офіційний ТГ-канал Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, за добу на фронті 80 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

За даними слідства, військовослужбовці армії РФ у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли.

Відео про це наразі розповсюджено в інтернеті.

"Так, упродовж останнього місяця у мережі зʼявилося відео страти російськими військовослужбовцями українських воїнів, які здавалися в полон. Також зафіксовано використання українських військовополонених у якості "живого щита" на лінії зіткнення", - йдеться у повідомлення.

В Офісі Генерального прокурора також наголошують на тому, що це черговий випадок грубого порушення країною-агресором міжнародного гуманітарного права щодо поводження з військовополоненими.

Раніше ми вже писали про те, що у тимчасово окупованому Криму знищили великий ворожий десантний корабель "Новочеркаськ".

  • Вас також може зацікавити:

Росія атакувала Україну дронами, в Одесі лунали вибухи: подробиці

Не "Новочеркаськом" єдиним: у Криму затонув ще один корабель, знімки

Окупанти влучили у вокзал Херсона, там знаходились люди: подробиці теракту