RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, за добу на фронті 80 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

На шістсот сімдесят другу добу широкомасштабного російського вторгнення, ворог продовжує атакувати Україну ракетами та "шахедами", внаслідок чого гинуть люди. Противник не припиняє спроб оточити Авдіївку, однак українські бійці тримають оборону та дають відсіч.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що усього протягом доби відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 46 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 32 ударні дрони", - йдеться у повідомленні.

Від ворожої авіації постраждали: Грем’яч Чернігівської області; Варварівка, Синьківка, Іванівка, Куп’янськ, Соболівка Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Діброва, Новобахмутівка, Олександропіль, Новомихайлівка Донецької області; Зміївка, Кринки Херсонської області.

Водночас під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається майже незмінною.

Щодо Сіверського та Слобожанського напрямків, противник утримує свою військову присутність у прикордонних районах і активно здійснює диверсійні заходи з метою запобігання перекиданню наших військ на критичні напрямки. Також відзначається зростання щільності мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Читайте також: Удар по "Новочеркаську": спливли дані про кількість моряків на борту під час "бавовни"

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські оборонці відбили 8 нападів ворога в районах Синьківки та північно-східніше Петропавлівки Харківської області, де противник намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 11 нападів ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші бійці відбили 8 атак противника біля населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка в Донецькій області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські оборонці продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші війська тримають оборону, завдаючи значних втрат противнику. За минулу добу Сили оборони відбили 13 атак ворога на сході від Новобахмутівки та Авдіївки, а також 16 атак поблизу Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар’їнському напрямку наші війська продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди в Донецькій області, де вдалося відбити 7 нападів.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних (штурмових) операцій.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 9 атак противника в районі Роботиного та на заході від Вербового в Запорізькій області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські оборонці продовжують розширювати свій плацдарм. Навіть при значних втратах, противник не припиняє спроб вибити наші підрозділи із їхніх позицій. Протягом останньої доби ворог здійснив 14 безуспішних штурмових атак, стикнувся з ефективним опором та був відсунутий назад.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також по 5 зенітно-ракетних комплексах. Протиповітряною обороною було ліквідовано 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 1 розвідувальний безпілотник ворога. Крім того, тактична авіація Повітряних сил успішно атакувала великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ".

Підрозділи ракетних військ завдали ударів у 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також були уражені пункт управління, 2 артилерійські системи та 3 інші стратегічно важливі цілі.

Раніше ми писали, що Росія атакувала Україну дронами, в Одесі лунали вибухи.

  • Вас може зацікавити:

Не "Новочеркаськом" єдиним: у Криму затонув ще один корабель, знімки

Залишилась дружина і діти: стало відомо ім’я загиблого в Херсоні офіцера

Досить дорога одиниця: у ЗСУ оцінили можливість відновлення "Новочеркаська"